Bu yıl ikincisi düzenlenen Karaman Kitap Fuarı'nı ziyaret ettik. Farklı türden birçok kitaba ev sahipliği yapan fuar, kitap meraklısı öğrencilerimiz için güzel bir fırsat oldu.

Millî Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği, SİSAY Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliği ile Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ortaokullarda eğitim gören bir milyon öğrencinin ücretsiz bir şekilde sinemayla tanıştırılması amacıyla hazırlanan proje devam ediyor.Bu proje kapsamında öğrencilerimizi sinema salonlarıyla buluşturmaya devam ediyoruz.

Öğrencilerimizde iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşması için okulumuzda konferans verildi. Konferansı veren İş Güvenliği Uzmanı KMU Öğretim Üyesi Sayın Çağlar YAYLALI öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. İş kazaları, ev kazaları, doğal afetler konularında bilgiler verdi. İş ve ev kazalarının büyük kısmının insan kaynaklı olduğu belirtildi. Bu kazaları önlemek için alınacak tedbirler ortaya konuldu. Ayrıca bu kazaların oluşması durumunda acil yapılması gerekenler hakkında personel ve öğrenciler bilgilendirildi. Son derece verimli geçen konferans, öğrencilerin sorularının alınmasıyla sona erdi. Bizleri kırmayıp gelerek okul çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi bu önemli konuda bilgilendiren Çağlar YAYLALI Hocamıza teşekkür ederiz.

Mersin'de düzenlenen atletizm müsabakalarında:

Rahime BİLGEN 3.

Nesrin Tuana ÖZKAL 60 m'de şampiyon,80 m engellide 3.

Yaşar DÖKME uzun atlamada şampiyon, yüksek atlamada 2.

İbrahim KONUR 800m ve 2000 m'de 4.

Yıldız Kız ve Erkek takımlarımız 4. olmuştur.

Okulumuzda geleneksel hale gelen sınıflar arası bilgi yarışmaları tamamlandı. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinde yapılan ve bir ay süren yarışmalarda kıyasıya yarışan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Yarışmaların tamamında 1.olan 7/A sınıfını ayrıca tebrik ediyoruz.

Tüm annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü'nü kutlarız.

Nis

Okulumuz öğretmenleri iftarını birlikte yaptı.

Nis

16-17  Nisan 2022 tarihlerinde Adana ilinde yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi grup yarışlarında ilimizi temsil eden okulumuz öğrencileri hem ferdi hem de takım olarak derece alarak  7-8 Mayıs tarihlerinde Kırıkkale ilinde yapılacak olan yarı final yarışlarına katılmaya hak kazanmıştır.

Nesrin Tuana ÖZKAL: 60 m'de birinci, 80 m engellide  ikinci,

İbrahim KONUR: 800 m'de  ikinci

Yaşar DÖKME: Uzun atlamada birinci, 60 m'de ikinci olmuştur.

24 Nisan 2022 tarihinde Gaziantep ilinde 7. TAF Kupası atletizm yarı finaline Karaman il karması olarak katıldık. Yarışlarda okulumuz sporcuları hem ferdi hem takım derecesi alarak 22 Mayıs 2022 tarihinde Kayseri'de yapılacak olan final yarışlarına katılmaya hak kazanmıştır.

Nesrin Tuana ÖZKAL: 60m ve 150 m'de birinci,

Sude Naz YILMAZ: 800m yürüyüşte üçüncü,

İbrahim KONUR: 800m yürüyüşte birinci,

Yaşar DÖKME: 150m'de birinci,

Yaşar DÖKME: Fırlatma Topu atletizmde birinci,

Kız takımı üçüncü,

Erkek takımı birinci olmuştur.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulumuzda coşkuyla kutlandı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende; çeşitli şiirlere, yarışmalara ve gösterilere yer verildi.

Nis

Kızılay Gönüllüleri öğrencilere Kızılayı tanıttıktan sonra  öğrencilerle sosyal ve sportif etkinlikler yaptılar.

Okulumuzda sınıflar arası geleneksel bilgi yarışmaları başladı. Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimize başarılar dieriz.

23 Mart 2022 Çarşamba Günü Malatya'da düzenlenen oryantiring grup müsabakalarında  ilimizi temsil eden  Yıldız Erkek Oryantiring takımımız gruptan çıkma başarısı gösterdi.Yaşar DÖKME, Ali YAYLALI, Taha DOĞAN, Ahmet Ragıp CAN ve  Kaan ARAS'tan oluşan takımımıza 07 Mayıs 2022 Cumartesi Günü Kırklareli'nde yapılacak olan  Türkiye Oryantiring Şampiyonsında başarılar dileriz.

Akıl ve Zeka Oyunları öğrencilerin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, analitik düşünme teknikleri ile tanışmalarını ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamak, öğrencilere seçmeli zeka oyunları dersinde öğrendiklerini tekrar etme imkânı sunmak amacıyla düzenlenmektedir. İlimizde yapılan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda:

Eray GÖKÇEN Kulami de 2.

Furkan YAMAN Mangala'da 3.

Hüseyin CERAN Pentago'da 3.oldu.

Öğrencilerimizi kutlar  başarılarının devamını dileriz.

Türkiye Cumhuriyeti için en önemli tarihlerden biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi her yıl olduğu gibi okulumuzda bu yılda törenlerle, şiirlerle  kutlandı ve Şehitlerimiz anıldı. Sosyal bilgier öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimize "Çanakkale Savaşı Belgeseli" izletilerek Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanını daha iyi kavramaları sağlandı.

İlimizde düzenlenen Yıldız Erkekler Futbol Turnuvası'nda centilmence va başarılı bir şekilde mücadele eden Yıldız Erkek Futbol Takımı'mız finalde kaybederek il ikincisi olmuştur.